Žminjci dugotrajnoj pripremi pinci unatoč, uspješno brojnim posjetiteljima demonstriraju kako se nekad mijesio i pekao slatki kruh. Vrijedne domaćice, svaka po svom receptu, mijese pince, a svoje recepte dijele posjetiteljima. Osim onih koje se speku na licu mjesta, domaćice iz cijele Istre u Paladnjake donose pince, uskrsne kolače i pisanice na bogatu izložbu. Održava se i turnir u "pičenju jaja", a najprecizniji natjecatelj nagrađen je špaletom Pršutane Jelenić. Organiziran je bogat kulturni i zabavni program, uz nezaobilaznu kantu na tanko i debelo. Zvuci tradicijske glazbe prate cijelu manifestaciju. Osim u slatkim jelima, uživati možete i u okusima stola koji prezentira “Vazmeno ručenje”; obrok kakav se u Žminju jeo na dan Uskrsa, a prije konzumacije blagoslovio. Za njega su karakteristična kuhana jaja, špaleta i mladi luk. Treba li uopće reći da Žminjci svu hranu toga dana posjetiteljima dijele? Naime, nakon proglašenja najštabeleje pince, kolača i pisanice pristiglih na izložbu, sve se izloženo u Paladnjakima podijeli, uključujući i pince koje četiri domaćice pored ognjišta neumorno mijese. Podijeli se i tzv. “najveća pinca na svijetu”, teška čak 36 kg. Na tratini pred Agroturizmom, uz bazen s kojeg se pruža pogled na Limsku dragu (najdužu u Hrvatskoj), smješten je izložbeno - prodajni prostor gdje se prodaju domaće kobasice, pršut, špaleta, jaja, šparoge, čokolada, vina, slastice, pince i suveniri. Posjetitelji uživaju u domaćim, sezonskim namirnicama, u divnoj prirodi i jedinstvenom pogledu. Stoga je u Agrotrizam Paladnjaki često pretijesno za zainteresiranu masu koja se na Uličnicu slije u ovo žminjsko selo.