• Croatian (Hrvatski)
  • English (United Kingdom)
  • Deutsch (Deutschland)
Visit Žminj Visit Žminj

Menu

  • Home
  • Destination
  • Gastronomy
  • Culture
  • Activities
  • Accomodation
  • Interesting facts
  • Events
  • Contact us
  • Home
  • Destination
  • Gastronomy
  • Culture
  • Activities
  • Accomodation
  • Interesting facts
  • Events
  • Contact us

Recept za pincu

Mirjana Prgomet osvojila je prvo mjesto za najštabeleju pincu na prošlogodišnjoj manifestaciji "Istrijanske pinci pod čerepnjon na ugnjišće". Recept donosimo u nastavku: 

SASTOJCI:
1 kg brašna
8 dkg kvasca
20 dkg šećera
4 cijela jaja + 4 žutanjka
10 dkg maslaca
10 dkg domaće masti
2 dcl mlijeka
1 dcl ruma
Vanilin šećer
1 naranča (sok i naribana korica)
1 limun (sok i naribana korica)
20 dkg grožđica
Malo soli

Naranču i limun smrznemo i smrznuto naribamo (može i izmiksati svježe) i pomiješamo sa grožđicama i rumom i vanilin šećerom.
U brašno dodamo dignuti kvasac.
Jaja sa šećerom i mlijekom otopimo na pari i sve sastojke umiješamo u beašno. Umijesimo srednje mekano tijesto i ostavimo dizati otprilike 1 sat.
Premijesimo i dodamo omekšalu masnoću.
Ponovno pustimo dizati 2 sata. Najbolje je pustiti preko noći i ujutro premijesiti. Po potrebi dodati brašno.
Premijesiti – kad se digne premazati sa žutanjkom i prerezati u križ.
Peći 160 C – 90 min
Važno: svi sastojci moraju biti sobne temperature.

  1. You are here:  
  2. Home
  3. Novosti
  4. Recept za pincu

Important informations

  • Useful telephone numbers
  • Health Care

Official part

  • Privacy policy

About us

Turistička zajednica Općine Žminj
9. rujna 22A
HR-52341 Žminj 

OIB: 55911265013
VAT: HR55911265013

Contact

tel. +385 52 846 792
mob. +385 91 1 846 251
fax. +385 52 846 844
e-mail. tzzminj@zminj.hr

Working hours:
Mon - Fri: 07:30 - 15:30

                        istra ecoxperience logo


Copyright © 2025 Visit Žminj. All Rights Reserved.