Mirjana Prgomet osvojila je prvo mjesto za najštabeleju pincu na prošlogodišnjoj manifestaciji "Istrijanske pinci pod čerepnjon na ugnjišće". Recept donosimo u nastavku:
SASTOJCI:
1 kg brašna
8 dkg kvasca
20 dkg šećera
4 cijela jaja + 4 žutanjka
10 dkg maslaca
10 dkg domaće masti
2 dcl mlijeka
1 dcl ruma
Vanilin šećer
1 naranča (sok i naribana korica)
1 limun (sok i naribana korica)
20 dkg grožđica
Malo soli
Naranču i limun smrznemo i smrznuto naribamo (može i izmiksati svježe) i pomiješamo sa grožđicama i rumom i vanilin šećerom.
U brašno dodamo dignuti kvasac.
Jaja sa šećerom i mlijekom otopimo na pari i sve sastojke umiješamo u beašno. Umijesimo srednje mekano tijesto i ostavimo dizati otprilike 1 sat.
Premijesimo i dodamo omekšalu masnoću.
Ponovno pustimo dizati 2 sata. Najbolje je pustiti preko noći i ujutro premijesiti. Po potrebi dodati brašno.
Premijesiti – kad se digne premazati sa žutanjkom i prerezati u križ.
Peći 160 C – 90 min
Važno: svi sastojci moraju biti sobne temperature.
Naručite direktno iz svog doma i uživajte u domaćim žminjskim proizvodima!
U svrhu suzbijanja širenja epidemije bolesti koronavirusom COVID-19, Turistička zajednica Općine Žminjće od 13. ožujka 2020. godine do daljnjega privremeno ograničiti rad sa strankama.
Ova manifestacija posvećena pinci podsjetit će nas na ne tako davna vremena kada je običaj pečenja pince imao veliku važnost kod slavljenja Uskrsa. Pridružite se našim domaćicama i naučite iz prve ruke kako se priprema pinca ispod čripnje!
Zbog izvanredne situacije u vezi koronavirusa, registracija u eVisitor sustav je prilagođena za sljedeće kategorije obveznika: novi korisnici kuća za odmor i stanovnici općina/gradova koji primaju goste.